Kategoriarkiv: vold

Hvorfor du er ramt af depression, angst og hvorfor er svaret ikke altid mere medicin?

I stedet for at blive mødt af lægen med: hvad er der i vejen med dig? er det med til at nedbringe skamfølelsen at nogen spørger til, hvad skete der med dig. Jeg faldt over denne let forståelige artikel (på engelsk, desværre) fra 28. januar 2018, du måske har gået og søgt. Dig, der ikke kan forstå, hvorfor dine depressioner og lidelser er så svære at komme af med. Svaret finder psykologen ofte ud af sammen med dig, når du har fundet modet til at se nærmere på, hvad der gik forud. Før depression satte ind. Compassion Focused Therapy CFT, har jeg fundet er vældigt egnet og en skånsom måde at bearbejde traumer, fordi den hjælper med at nedbringe den skam, der så ofte er forbundet med, hvad du blev udsat for. Eller ligefrem overlevede i på trods af ubeskrivelige smerter og ensomhed over ikke at kunne dele det med nogen.

Læs artikel her

 

 

 

Hvor kan kvinder udsat for vold få støtte?

Der er flere veje, udover at opsøge en psykolog, der i fortrolighed kan hjælpe dig. Ministeriet for børn, ligestilling, integration og sociale forhold,  opridser en række muligheder for at bryde tavsheden. Læs mere om disse muligheder (Linket giver også mulighed for at slette spor på din pc.)

Her vil jeg blot nævne døgnhjælpen Hotline 70 20 30 82
Du kan ringe anonymt på tlf. 70 20 30 82. Her kan du – døgnet rundt – tale med personale på et kvindekrisecenter. De kan hjælpe og rådgive dig om, hvad du kan gøre for at komme ud af volden, og støtte dig i, hvordan du og dine børn kan komme videre med et liv uden vold.

Du behøver ikke at stå alene, og der vil for mange være en række overvejelser før man rækker ud og søger hjælp.

-Bliv stærkere af at række ud efter hjælp!