Kategoriarkiv: Skam

Hvorfor du er ramt af depression, angst og hvorfor er svaret ikke altid mere medicin?

I stedet for at blive mødt af lægen med: hvad er der i vejen med dig? er det med til at nedbringe skamfølelsen at nogen spørger til, hvad skete der med dig. Jeg faldt over denne let forståelige artikel (på engelsk, desværre) fra 28. januar 2018, du måske har gået og søgt. Dig, der ikke kan forstå, hvorfor dine depressioner og lidelser er så svære at komme af med. Svaret finder psykologen ofte ud af sammen med dig, når du har fundet modet til at se nærmere på, hvad der gik forud. Før depression satte ind. Compassion Focused Therapy CFT, har jeg fundet er vældigt egnet og en skånsom måde at bearbejde traumer, fordi den hjælper med at nedbringe den skam, der så ofte er forbundet med, hvad du blev udsat for. Eller ligefrem overlevede i på trods af ubeskrivelige smerter og ensomhed over ikke at kunne dele det med nogen.

Læs artikel her

 

 

 

Nysgerrig på CFT medfølelses-fokuserede øvelser?

Du kan hos mig lære nye og nænsomme måder at tåle og håndtere og lindre lidelse, men også gøre noget ved det. Jeg er en af de første psykologbehandlere, der har taget en toårig efteruddannelse for at specialisere mig indenfor medfølelses orienteret terapi. Flere er begyndt at efterspørge en mere medfølende tilgang til de eksisterende kognitive terapier i Danmark. Både behandlere og klienter. CFT er allerede udbredt i hospitalsektoren og bruges bl.a. overfor veteranersoldater i England. Bevægelsen, drevet af Compassionate Mind Foundation, er også begyndt at blive implementeret i det engelske skolevæsen.  Nok om det. For dig, der søger en udvidet tilgang til 3. bølge af kognitionspsykologien, er CFT måske noget for dig?

CFT byder på en lang række virksomme og blide former for psykologiske værktøjer hjælpsomt overfor de fleste diagnoser og hjælper til nedbringelse af angst, sorg, PTSD reaktioner, skyld og skam m.m. Compassion Focused Terapi er udviklet af Prof. Paul Gilbert, fra Derby Universitet og er en videreudvikling af kognitiv adfærdsterapi, hvor man især arbejder med at ændre følelsen, der volder en besvær.

Som en del af terapien kan jeg tilbyde, at indtale dine egne medfølelsesfokuserede forestillingsøvelser og/eller meditationer. Og gøre det, som en del af opbygningen af det medfølende selv hos dig, med de forestillingsbilleder, der virker bedst for dig.  Vi optager det i sessionen på den smartphone du har evt. har og finder den praktiske løsning, der virker bedst for dig i din hverdag, så mulighederne øges for at få mere selvomsorg, medfølelse og loving&kindness rettet tilbage på dig selv.

Men er du allerede nu blevet mere nysgerrig på, hvad CFT øvelserne egentlig går ud på, og har lyst til at prøve af på din egen krop, hvordan det opleves, kan du kvit og frit benytte dig af nedenstående ressourcer fra CompassionateMind Foundation i UK. Denne fond har til formål at fremme psykologisk velvære ved at facilitere den videnskabelige forståelse og anvendelse af medfølelse.
banner-h1-4

For lydfiler og øvelser på engelsk klik her

For videoer om medfølelse og talks, klik her

For bøger om medfølelsesfokuseret terapi, klik her

God fornøjelse 🙂

Har du spørgsmål, eller ønsker du en personlig konsultation, kontakt mig her