Kategoriarkiv: Pårørende

Råd fra en depressionsramt til pårørende

Redigeret indlæg af 14. august 2014

Denne engelske blog er lavet af en, der selv siden barndom har kæmpet med klinisk depression og hvordan denne lidelse på en måde er som en dæmon, der “æder” hendes hjerne. Her giver hun fx “10 måder at elske en med depression” til pårørende til depressionsramte, jeg finder gode og nyttige. Måske det er noget du kan genkende, vil være hjælpsomt for dig at blive mødt i af dine omgivelser og nærmeste.

Mere hjælp til børn af alkoholikere

Redigeret indlæg af 12. juni 2014

Der er godt nyt til pårørende til alkoholikere.

Over 120.000 børn er vokset op i hjem med alkoholmisbrug. Et enigt folketing besluttede igår, ifølge politiken, behandlingsgaranti i form af mere og tidligere rådgivning og terapi.

Børn af alkoholikere oplever ofte at de er alene om forældrenes misbrug ved at de færreste griber ind, skriver politiken. Omgivelserne har svært ved at spørge ind til deres mistanke om alkoholmisbrug i barnets hjem, hvorfor emnet til stadighed er tabuiseret og dermed også svært at få hjælp til i tide.

Alkoholmisbrug er en sygdom og hvis både misbruger benægter misbruget og omgivelser oveni har svært ved at italesætte problemstilling og spørge ind til forholdene i hjemmet, står barnet endnu mere alene om følgevirkningerne heraf.

Sundhedsguiden har skrevet mere om emnet alkoholafhængighed til dig, der vil læse mere herom.

Råd til pårørende til depressionsramte

Redigeret indlæg af 22. april 2014

Depressionsforeningen har 10 gode råd til pårørende og det at være pårørende til en der er ramt af depression eller bipolar affektiv lidelse. Se foreningens hjemmeside, hvor du kan læse meget mere om de mange aktiviteter og tilbud der findes for dig, der selv er berørt af depression eller er pårørende. Bl.a. finder du her Depressionslinien, et tilbud om telefonisk hjælp, drevet af frivillige.