Kategoriarkiv: Kroniske smerter

Hvad er mindfulness egenligt?

Redigeret indlæg af 24. februar 2014

Hvad er mindfulness, som så mange taler om de har udbytte af og som du Hos Psykolog.dk også kan tilbydes.

Her definerer den mest kendte pioner indenfor mindfulness, hvad Mindfulness er i videolinket (2012. 4:33 min) https://www.youtube.com/embed/wPNEmxWSNxg

Her demonstrerer psykolog Jon Kabat-Zinn i et andet videolink (2013, 12:00 min)  en kort mindfulness øvelse.

Hvordan mindfulness kan forandre dit liv.

Center for Mindfulness der i over 30 har forsket i mind/body medicine, der har introduceret denne stressreducerende metode indenfor medicin og sundhedsområdet. I dette videolink (fra 2013, 24:00 min) kan du følge den historiske baggrund for mindfulness udbredelse idag.

Mindfulness-forskning i England

Professor Mark Williams der til daglig forsker på Oxford Universitet i effekten af mindfulness på vores mentale sundhed, forklarer mindfulness som opmærksomhed i dette videolink (fra 2011, 3:32 min)

Det at sætte pris på det, vi er i færd med. Når vi fx på en smuk dag går en tur, at begynde at lægge mærke til og være “klar over” (opmærksom på), at nu går jeg en tur. At være vidende om den handling man er i færd med -mens man gør det.

Mindfulness er med til at hjælpe med at finde ind til stilhed, når vi er konfronteret med stress, angst, bekymring og depression. Vores opmærksomhed “kidnappes” af andre ting, der afleder os, mens vi prøver at koncentrere os om det gøremål vi egentlig er i gang med. Denne forskning har bl.a. fundet at mindfulness hjælper på koncentrationen.

I dette videolink  fortæller professoren bl.a. hvordan mindfulness kan halvere risikoen for at depression vender tilbage, øge trivsel m.m.

 

Overlæge og ph.d. Lone Overby Fjorback fra Aarhus Universitet fortæller i denne forlæsning vist på Danskernes Akademi d. 10. december 2012 på DR2 om mindfulness og hvordan det fx lige så godt kunne kaldes “heartfulness”. Fjorback kommer i videolinket (2012, 19 min)også ind på forskningsforsøg overlægen har gjort på patienter med stress, fibromyalgi og patienter med funktionelle lidelse.

http://www.dr.dk/DR2/Danskernes+akademi/Sundhed_Sygdom/Mindfulness.htm